Zoek

Badkamerverlichting

Bij het kiezen van badkamerverlichting zijn er verschillende belangrijke overwegingen om ervoor te zorgen dat de verlichting zowel functioneel als esthetisch is. Hier zijn enkele punten waar je op moet letten bij badkamerverlichting:

  1. Waterdichtheid en IP-waarde: Badkamerverlichting moet voldoen aan specifieke veiligheidsnormen, vooral omdat badkamers vaak vochtig zijn. Controleer de IP (Ingress Protection) -waarde van de armaturen om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor vochtige omgevingen. Bijvoorbeeld, armaturen met een IP44-classificatie zijn geschikt voor zones rondom badkuipen en douches.
  2. Veiligheid: Zorg ervoor dat de verlichting voldoet aan de veiligheidsnormen voor de badkamer, zoals de geldende elektrische voorschriften. Schakel bij twijfel een professionele elektricien in voor installatie.
  3. Lichtniveaus: Overweeg de verschillende lichtniveaus die nodig zijn in de badkamer. Functioneel licht bij de spiegel voor dagelijkse taken, zoals scheren of make-up aanbrengen, kan worden aangevuld met sfeerverlichting voor een ontspannen sfeer tijdens het baden.
  4. Kleurtemperatuur: Kies de juiste kleurtemperatuur van het licht. Neutraal wit licht (ongeveer 4000-5000 Kelvin) wordt vaak aanbevolen voor badkamers, omdat het een helder, natuurlijk licht biedt dat de juiste kleurweergave bevordert.
  5. Dimbaarheid: Overweeg het gebruik van dimbare verlichting voor flexibiliteit in het aanpassen van de lichtintensiteit aan verschillende activiteiten en stemmingen.
  6. Type armaturen: Kies armaturen die passen bij de stijl en grootte van de badkamer. Wandlampen, plafondlampen en spiegellampen zijn populaire keuzes. Zorg ervoor dat de armaturen ook gemakkelijk te reinigen zijn, gezien de vochtige omgeving.
  7. Spiegelverlichting: Plaats verlichting op een manier die schaduwen minimaliseert bij de spiegel. Zijwaartse verlichting aan beide zijden van de spiegel is ideaal voor een gelijkmatige verlichting van het gezicht.
  8. Energie-efficiëntie: Overweeg het gebruik van energiezuinige LED-lampen, die niet alleen duurzaam zijn, maar ook minder warmte produceren dan traditionele lampen.
  9. Schakelaars en dimmers: Plaats schakelaars en dimmers op strategische locaties voor gemakkelijke toegang en controle over de verlichting vanuit verschillende delen van de badkamer.

Door deze overwegingen in gedachten te houden, kun je badkamerverlichting selecteren die zowel functioneel als stijlvol is, en die aan de specifieke eisen van de ruimte voldoet.

Badkamerverlichting zorgt voor de juiste sfeer. Vindt hier de juiste lamp voor jouw badkamer. Kies voor een stijlvolle spiegel met LED of bekijk het unieke Scandinavische assortiment van Nordlux.

Scroll naar boven