Zoek

R.O.I Berekening

R.O.I Berekening

Er wordt veelal gesproken over de terugverdientijd en het belang hiervan bij de aanschaf van nieuwe verlichting. Maar wat bedoelen ze precies mee en op welke aspecten moet u letten? En welk type verlichting is de beste keuze wat betreft de terugverdientijd? Wij helpen je graag op weg.

1704810844123

Jasper van de Loo

Meer over besparen met LED-Verlichting? Vraag het Jasper!

Terugverdientijd van LED-verlichting

Terugverdientijd is simpel gezegd: hoe lang het duurt voordat u de investering in een bepaald product heeft terugverdiend.

Het gaat dus om de tijd tussen het moment van de uitgaven tot het moment waarop deze volledig zijn terugverdiend. De uitgaven bestaan uit de kosten van aanschaf en plaatsing. Vervolgens wordt dit vergeleken met de besparing die het product oplevert.
Een andere term die we vaak gebruiken als we het hebben over de terugverdientijd is Return On Investment, kortgezegd ROI. 

Benieuwd naar jouw terugverdientijd? Vul dan ons formulier in:

roi return on investment ss 325993073

Voordelen van LED-verlichting

Er is een groot verschil in de terugverdientijd van de verschillende soorten verlichting. Conventionele verlichting (zoals gloei,- en halogeenlampen) heeft een langere terugverdientijd dan duurzame LED-Verlichting. Dit heeft onder andere te maken met het aantal branduren van LED-Verlichting, dat aanzienlijk hoger ligt dan bij conventionele verlichting. Gloeilampen kennen een gemiddelde levensduur van circa 1.000 branduren, halogeenlampen hebben een gemiddeld aantal branduren van 3.500, en voor spaarlampen zijn dat er ongeveer 7.500.

LED-Verlichting heeft daarentegen gemiddeld minstens 50.000 branduren. Hierdoor bespaart u op energie- en vervangingskosten en is een investering in LED bijzonder snel terugverdiend. De gemiddelde terugverdientijd van LED-Verlichting is namelijk slechts drie jaar!

Scroll naar boven