Zoek

IP22 | ARMATUUR | RAX | 2 TL-BUIZEN | 120CM

 6,99 excl.BTW |  8,46 incl BTW.

Snelle levertijd
 • 120 cm
 • IP22
 • Enkelzijdige voeding
 • Geschikt voor 2 T8 buizen
 • 5 jaar garantie

Beschikbaar via nabestelling

,

Bestel gemakkelijk al jouw verlichting online.

 • Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden
 • Kwalitatieve zakelijke verlichting
 • Gemakkelijk betalen met iDeal of Klarna

IP22 | ARMATUUR | RAX | 2 TL-Buizen | 120cm – Efficiënte Verlichting voor Diverse Toepassingen

Verlichting is een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven en onze werkomgeving. Het speelt een cruciale rol bij het creëren van comfortabele en efficiënte ruimtes, of het nu gaat om thuis, op kantoor, in winkels, magazijnen of andere commerciële en industriële omgevingen. In de afgelopen decennia heeft de evolutie van verlichtingstechnologie geleid tot opmerkelijke vooruitgang, waarbij LED-verlichting een centrale rol speelt. In deze tekst zullen we dieper ingaan op de IP22 RAX Armatuur, een geavanceerd verlichtingssysteem dat is ontworpen voor optimale prestaties en energie-efficiëntie.

Hoofdstuk 1: De Opkomst van LED-Verlichting

1.1 Van Traditionele naar LED-Verlichting De overstap van traditionele verlichting naar LED-verlichting is een van de meest opvallende veranderingen in de verlichtingsindustrie. Traditionele gloeilampen en tl-buizen hadden beperkingen op het gebied van energie-efficiëntie en levensduur. Dit leidde tot hogere energiekosten en frequente vervangingen. LED-verlichting, dat gebaseerd is op Light Emitting Diodes (LEDs), biedt een alternatief dat deze nadelen overwint.

1.2 Voordelen van LED-Verlichting De voordelen van LED-verlichting zijn talrijk:

 • Energie-efficiëntie: LEDs verbruiken veel minder energie dan traditionele lichtbronnen, waardoor ze aanzienlijke kostenbesparingen opleveren op de energierekening.
 • Lange levensduur: LED-lampen gaan veel langer mee dan gloeilampen en tl-buizen, waardoor ze minder vaak hoeven te worden vervangen.
 • Milieuvriendelijkheid: LEDs dragen bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en verminderen de ecologische voetafdruk.
 • Kwaliteit van licht: LED-verlichting biedt helder, gelijkmatig licht zonder flikkering, wat bijdraagt aan visueel comfort.
 • Directe inschakeling: LEDs hebben geen opwarmtijd en schakelen onmiddellijk in.

Hoofdstuk 2: IP22 RAX Armatuur – Een Overzicht

2.1 Kenmerken en Specificaties De IP22 RAX Armatuur is een 120 cm lang verlichtingssysteem dat is ontworpen voor diverse toepassingen. Laten we enkele van de kenmerken en specificaties van dit armatuur nader bekijken:

 • Lengte: Met een lengte van 120 centimeter biedt dit armatuur voldoende lichtopbrengst voor middelgrote tot grote ruimtes.
 • Dubbele TL-Buizen: Het armatuur is uitgerust met twee afzonderlijke TL-buizen, wat resulteert in een verdubbeling van de lichtopbrengst.
 • Hoge lichtopbrengst: De IP22 RAX Armatuur biedt een helder, gelijkmatig licht dat ideaal is voor ruimtes waar goede verlichting essentieel is.
 • Energie-efficiëntie: Dankzij de gebruikte LED-technologie is dit armatuur energiezuinig en draagt het bij aan kostenbesparingen op de lange termijn.
 • Eenvoudige Installatie: Het armatuur is ontworpen voor eenvoudige installatie en kan snel in gebruik worden genomen.

2.2 Toepassingen De IP22 RAX Armatuur is uiterst veelzijdig en kan worden toegepast in een verscheidenheid aan omgevingen en toepassingen, waaronder:

 • Kantoren: In kantooromgevingen verbetert dit armatuur de productiviteit en het welzijn van werknemers door helder en gelijkmatig licht te bieden.
 • Winkels: In winkels en showrooms draagt de hoge lichtkwaliteit bij aan de presentatie van producten en creëert het een aantrekkelijke winkelomgeving.
 • Magazijnen: De hoge lichtopbrengst maakt dit armatuur ideaal voor gebruik in magazijnen waar betrouwbare verlichting cruciaal is voor de veiligheid en efficiëntie.
 • Fabrieken: In productiefaciliteiten is betrouwbare verlichting van essentieel belang voor efficiëntie en veiligheid, en dit armatuur voldoet aan die eisen.
 • Parkeergarages: Dankzij de hoge lichtopbrengst is dit armatuur geschikt voor gebruik in parkeergarages.

Hoofdstuk 3: Technologie achter de IP22 RAX Armatuur

3.1 LED-Technologie De kern van de IP22 RAX Armatuur wordt gevormd door LED-technologie. LEDs zijn halfgeleiderapparaten die licht uitstralen wanneer er elektrische stroom doorheen wordt gestuurd. Het specifieke halfgeleidermateriaal en de configuratie bepalen de eigenschappen van het uitgezonden licht, zoals kleurtemperatuur en lichtsterkte.

Dit armatuur maakt gebruik van hoogwaardige LED-chips om een krachtige en gelijkmatige lichtopbrengst te leveren, wat bijdraagt aan de energie-efficiëntie en prestaties.

3.2 Optica en Lichtverdeling Een ander belangrijk aspect van de IP22 RAX Armatuur is de optica en lichtverdeling. Het armatuur is ontworpen met geavanceerde optica om ervoor te zorgen dat het licht gelijkmatig wordt verspreid zonder schittering of donkere vlekken. Dit is van cruciaal belang in toepassingen waar uniforme verlichting essentieel is, zoals kantoren, winkels en magazijnen.

De optica van het armatuur zorgen ervoor dat het licht efficiënt wordt verspreid, wat het maximale uit het vermogen haalt en bijdraagt aan de energie-efficiëntie van de verlichting.

Hoofdstuk 4: Voordelen van de IP22 RAX Armatuur

4.1 Energie-efficiëntie Een van de meest opvallende voordelen van de IP22 RAX Armatuur is de energie-efficiëntie. Met slechts twee TL-buizen kan dit armatuur een aanzienlijke hoeveelheid helder licht produceren, terwijl het toch weinig energie verbruikt. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen in vergelijking met traditionele verlichtingssystemen met vergelijkbare lichtopbrengst.

In commerciële en industriële omgevingen waar verlichting een aanzienlijk deel van het energieverbruik uitmaakt, kan de overstap naar LED-verlichting zoals de IP22 RAX Armatuur leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de energierekening.

4.2 Lange Levensduur Een ander opmerkelijk voordeel van de IP22 RAX Armatuur is de lange levensduur. Dankzij het gebruik van hoogwaardige LED-componenten heeft dit armatuur een geschatte levensduur van 50.000 uur of meer. Dit betekent dat het jarenlang betrouwbare verlichting biedt zonder dat het regelmatig hoeft te worden vervangen. Dit is vooral waardevol in omgevingen waar toegang tot de verlichting moeilijk of kostbaar is, zoals in hoge plafonds of industriële faciliteiten.

De lange levensduur van het armatuur vermindert ook de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door verbrande lampen, wat bijdraagt aan milieudoelstellingen.

4.3 Milieuvriendelijkheid LED-verlichting is van nature milieuvriendelijker dan traditionele lichtbronnen. Het gebruik van LEDs vermindert de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. De IP22 RAX Armatuur draagt bij aan deze milieuvriendelijkheid door zijn energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijke componenten.

Bovendien bevat LED-verlichting geen schadelijke stoffen zoals kwik, dat vaak wordt aangetroffen in tl-buizen. Dit maakt de verwijdering van LED-verlichting veiliger en milieuvriendelijker.

4.4 Lichtkwaliteit en Comfort De kwaliteit van het licht dat de IP22 RAX Armatuur produceert, draagt bij aan visueel comfort. Het licht is helder, gelijkmatig en flikkert niet, wat vermoeidheid van de ogen vermindert en het welzijn van de gebruikers verbetert.

In commerciële omgevingen zoals kantoren en winkels draagt de hoge kwaliteit van het licht bij aan een aantrekkelijke sfeer en verbetert het de presentatie van producten.

Hoofdstuk 5: De Toekomst van LED-verlichting

5.1 Verdere Innovaties Terwijl de IP22 RAX Armatuur al indrukwekkend is op het gebied van energie-efficiëntie en prestaties, blijft de LED-technologie zich ontwikkelen. Toekomstige innovaties in LED-verlichting zullen naar verwachting nog meer voordelen bieden, zoals nog efficiëntere LED-chips, geavanceerdere optica en integratie met slimme verlichtingssystemen.

De opkomst van slimme verlichting, waarbij LED-verlichting wordt gekoppeld aan netwerken en geautomatiseerde bediening, biedt nieuwe mogelijkheden voor energiebesparing en aanpassing aan specifieke behoeften.

5.2 Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan hoog op de agenda in het bedrijfsleven. De overstap naar LED-verlichting, zoals de IP22 RAX Armatuur, kan een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame bedrijfsstrategie. Het verminderen van het energieverbruik en de ecologische voetafdruk draagt bij aan de positieve reputatie van een bedrijf en voldoet aan de verwachtingen van klanten en regelgevers.

Conclusie

De IP22 RAX Armatuur | 2 TL-Buizen | 120cm vertegenwoordigt de toekomst van verlichtingstechnologie. Met zijn opmerkelijke energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijke eigenschappen, biedt dit armatuur tal van voordelen voor commerciële, industriële en residentiële toepassingen. De technologie achter de IP22 RAX Armatuur illustreert de voortdurende evolutie van LED-verlichting en haar cruciale rol in het creëren van duurzamere, comfortabelere en efficiëntere verlichtingsoplossingen voor de toekomst.

Voor bedrijven en organisaties die overwegen over te stappen op LED-verlichting, is de IP22 RAX Armatuur een veelbelovend voorbeeld van wat er mogelijk is. Het is niet alleen een investering in energie-efficiëntie, maar ook in de toekomst van duurzame verlichtingstechnologie.

Bekijk hier alle Led-Tubes: https://www.whyled.nl/magazijnverlichting/led-tubes/

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan op: https://www.facebook.com/WhyLedBV/?locale=nl_NL

Breedte (mm)

Fitting

Garantie

IP Waarde

Keurmerken

Lengte (mm)

Materiaal

Scroll naar boven