Zoek

LED Straatlamp – 200W

 240,74 excl.BTW |  291,30 incl BTW.

Snelle levertijd
 • 200 Watt
 • 100 lumen per watt
 • Stralingshoek 90° x 130°
 • 50.000 branduren
 • 3 jaar garantie

Beschikbaarheid: 84 op voorraad

, ,

Bestel gemakkelijk al jouw verlichting online.

 • Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden
 • Kwalitatieve zakelijke verlichting
 • Gemakkelijk betalen met iDeal of Klarna

LED Straatlamp – 200W: De Toekomst van Efficiënte en Duurzame Openbare Verlichting

In de moderne wereld is openbare verlichting een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. Straten, snelwegen, parkeerplaatsen en andere openbare ruimtes vertrouwen op verlichting om veiligheid, beveiliging en functionaliteit te bieden. Tegelijkertijd zijn energie-efficiëntie en duurzaamheid essentiële overwegingen geworden in de keuze van openbare verlichtingssystemen. De LED-straatlamp van 200 watt belichaamt de toekomst van openbare verlichting. In dit uitgebreide artikel zullen we de kenmerken, voordelen en toepassingen van de LED-straatlamp van 200W verkennen en begrijpen waarom deze lantaarn een revolutie teweegbrengt in de wereld van openbare verlichting.

De Overgang naar LED Openbare Verlichting

Voor decennia werden openbare verlichtingssystemen gedomineerd door traditionele verlichtingstechnologieën zoals hogedruk-natriumlampen, kwikdamplampen en halogeenlampen. Hoewel deze systemen effectief waren, brachten ze ook aanzienlijke nadelen met zich mee:

 • Hoge Energiekosten: Traditionele lampen verbruikten veel energie, wat leidde tot hoge operationele kosten voor steden en gemeenten.
 • Korte Levensduur: De gemiddelde levensduur van conventionele lampen was relatief kort, wat frequente vervangingen en hogere onderhoudskosten met zich meebracht.
 • Lichtvervuiling: Ongewenste verspreiding van licht leidde tot lichtvervuiling, wat gevolgen had voor zowel de astronomie als het milieu.

Met de opkomst van LED-technologie heeft de wereld van openbare verlichting echter een revolutie doorgemaakt. LED’s (Light Emitting Diodes) bieden diverse voordelen die traditionele lampen overtreffen:

1. Energie-efficiëntie: LED’s verbruiken aanzienlijk minder energie om dezelfde hoeveelheid licht te produceren, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en lagere kosten.

2. Langere Levensduur: LED’s hebben een veel langere levensduur dan conventionele lampen, wat resulteert in minder vervangingen en lagere onderhoudskosten.

3. Directe Verlichting: LED’s lichten onmiddellijk op zonder opwarmtijd, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar directe verlichting vereist is.

4. Gerichte Verlichting: LED’s kunnen het licht precies richten waar het nodig is, waardoor lichtvervuiling wordt verminderd.

5. Milieuvriendelijkheid: LED’s bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik en verminderen de koolstofvoetafdruk.

De LED-straatlamp van 200W maakt gebruik van deze voordelen en tilt ze naar een hoger niveau.

Kenmerken en Voordelen van de LED Straatlamp – 200W

De LED-straatlamp van 200W biedt een reeks indrukwekkende kenmerken en voordelen:

1. Krachtige Lichtopbrengst: Met een vermogen van 200 watt biedt deze straatlantaarn een indrukwekkende lichtopbrengst, wat resulteert in heldere en goed verlichte openbare ruimtes.

2. Energie-efficiëntie: Dankzij de nieuwste LED-technologie biedt de 200W-straatlamp aanzienlijke energiebesparingen ten opzichte van traditionele verlichtingssystemen. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

3. Lange Levensduur: LED’s hebben een aanzienlijk langere levensduur dan traditionele lampen. De 200W-straatlamp heeft een levensduur van tienduizenden branduren, wat resulteert in minder frequente vervangingen en lagere onderhoudskosten.

4. Duurzaamheid: De LED-straatlamp is ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagingen van buitengebruik, waaronder schokken, trillingen en weersinvloeden.

5. Verlichtingsniveaus aanpasbaar: De helderheid van de 200W-straatlamp is aanpasbaar, wat gemeenten en steden in staat stelt om de verlichting af te stemmen op de specifieke behoeften van hun openbare ruimtes.

6. Minder Lichtvervuiling: Dankzij de gerichte verlichting minimaliseert de 200W-straatlamp lichtvervuiling, wat resulteert in een schonere nachtelijke hemel en een milieuvriendelijkere leefomgeving.

7. IP66-classificatie: De LED-straatlamp heeft een IP66-classificatie, wat betekent dat hij bestand is tegen stof en zware regenval, en betrouwbare prestaties levert onder alle weersomstandigheden.

8. Slimme Verlichtingsopties: De 200W-straatlamp kan worden geïntegreerd met slimme verlichtingssystemen en lichtregelaars voor geavanceerd beheer en monitoring van openbare verlichting.

Toepassingen van de LED Straatlamp – 200W

De veelzijdigheid van de LED-straatlamp van 200W maakt hem geschikt voor een breed scala van openbare verlichtingstoepassingen, waaronder:

1. Straatverlichting: Deze straatlantaarn is ideaal voor het verlichten van stedelijke straten, snelwegen en landelijke wegen, waardoor de veiligheid van bestuurders en voetgangers wordt verbeterd.

2. Parkeerterreinen: De 200W-straatlamp is geschikt voor het verlichten van parkeerterreinen bij winkelcentra, kantoren en openbare voorzieningen, waardoor de veiligheid en toegankelijkheid worden verbeterd.

3. Woonwijken: Woonwijken kunnen profiteren van de energie-efficiënte en gerichte verlichting van de 200W-straatlamp, waardoor de straten veiliger worden voor bewoners.

4. Parken en Pleinen: Openbare ruimtes zoals parken en pleinen kunnen aantrekkelijker en veiliger worden gemaakt met de 200W-straatlamp.

5. Industrieterreinen: Bedrijven kunnen de 200W-straatlamp gebruiken voor efficiënte terreinverlichting, waardoor de beveiliging en toegankelijkheid van industriële gebieden worden verbeterd.

Installatie en Onderhoud

De installatie van de LED-straatlamp van 200W vereist enige technische kennis en zorgvuldige planning. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen om de installatie uit te voeren, ervoor te zorgen dat de bedrading correct is aangesloten en dat de verlichting veilig is gemonteerd.

Onderhoud is minimaal, dankzij de lange levensduur en duurzaamheid van de LED’s. Periodieke inspectie en reiniging van het armatuur kunnen echter helpen om optimale prestaties te behouden en eventuele ophoping van vuil of insecten te verwijderen.

Conclusie

De LED-straatlamp van 200W vertegenwoordigt de toekomst van openbare verlichting. Met zijn krachtige prestaties, energie-efficiëntie en duurzaamheid biedt deze straatlantaarn een effectieve oplossing voor de verlichting van openbare ruimtes, variërend van straten en parkeerterreinen tot woonwijken en industrieterreinen.

Gemeenten, steden, bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar verbeteringen in openbare verlichting, met aandacht voor energie-efficiëntie en milieubewustzijn, zullen in de LED-straatlamp van 200W een ideale partner vinden. Het draagt bij aan een betere levenskwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in openbare ruimtes, terwijl het tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen oplevert. Met de opkomst van LED-technologie en lantaarns zoals de LED-straatlamp van 200W wordt de weg geplaveid voor een schonere, efficiëntere en duurzamere toekomst voor openbare verlichtingssystemen.

Bekijk hier alle Terrein Verlichtingen: https://www.whyled.nl/magazijnverlichting/terreinverlichting/

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan op:  https://www.facebook.com/WhyLedBV/?locale=nl_NL

 

Wattage

Lumen Watt Verhouding (Lm/W)

CRI

Gradenbundel

Voltage

Hertz

IP Waarde

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Doorsnede (mm)

Power Factor

Levensduur

Geleverd Inclusief

Keurmerken

Materiaal

Garantie

Scroll naar boven