Zoek

LINEAR – Krachtig Rechthoekig Inbouwarmatuur 2/5/10

 37,37 excl.BTW |  45,22 incl BTW.

Snelle levertijd
 • 2 Jaar garantie
 • 105 lumen per watt
 • 3000K
 • 4 Watt
 • CRI >90
2 Spots 5 Spots +€ 33,00 10 Spots +€ 60,00

De kleur kiezen is alleen van toepassing bij model 5. Model 5 & 10 hebben alleen de kleur wit. Kiest u voor de modellen 5 of 10? Dan kunt u deze keuze overslaan.

Geen Zwart Wit

De dimfuncties TRIAC is alleen beschikbaar voor model 5 & 10.

, ,

Bestel gemakkelijk al jouw verlichting online.

 • Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden
 • Kwalitatieve zakelijke verlichting
 • Gemakkelijk betalen met iDeal of Klarna

Rechthoekig Inbouwarmatuur

LINEAR – Inbouwarmatuur

Serie lineaire vierkante inbouwspots voor binnen montage, uitgerust met SMD LED’s. Zeer gering verblindingseffect. Behuizing van aluminium, reflector van polycarbonaat. Verkrijgbaar in 3 verschillende maten en in witte en zwarte kleur. Toepassing – algemene of accentverlichting, bedoeld voor residentiële of commerciële ruimtes (gang, garderobes, entree, bar, recepties, werkplekken).

 

Het kiezen voor een rechthoekig inbouwarmatuur linear biedt verschillende voordelen, afhankelijk van de specifieke toepassing en context waarin het gebruikt wordt. Hier zijn enkele redenen waarom mensen vaak voor inbouwarmaturen met lineaire vormgeving kiezen:

 1. Esthetiek: Een rechthoekig inbouwarmatuur heeft een strakke en moderne uitstraling. Lineaire vormgeving zorgt voor een symmetrische en geordende look, wat goed past bij hedendaagse interieurs of commerciële ruimtes.
 2. Ruimtebesparing: Inbouwarmaturen worden, zoals de naam al aangeeft, ingebouwd in het plafond of de muur. Hierdoor nemen ze geen extra ruimte in beslag en kunnen ze een meer discrete verlichtingsoplossing bieden, vooral in ruimtes waar elke centimeter telt.
 3. Verborgen lichtbron: De lichtbron is in het armatuur verborgen, wat verblinding vermindert en een gelijkmatige verspreiding van het licht mogelijk maakt. Dit resulteert in een aangename en comfortabele verlichting, vooral als het armatuur is uitgerust met een diffuser om het licht te verzachten.
 4. Flexibiliteit: Inbouwarmaturen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze kunnen worden geplaatst in rechte lijnen voor een strak uiterlijk of in verschillende patronen om visueel interessante ontwerpen te creëren. Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan de behoeften van de ruimte.
 5. Functioneel: Een linear inbouwarmatuur is verkrijgbaar in verschillende lengtes, wattages en kleurtemperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende verlichtingsbehoeften. Ze kunnen dienen als algemene verlichting in een ruimte, accentverlichting voor specifieke gebieden of zelfs als directe verlichting boven werkoppervlakken.
 6. Energie-efficiëntie: Een krachtig rechthoekig inbouwarmatuur maakt gebruik van energiezuinige LED-technologie, waardoor ze een efficiënte en duurzame verlichtingsoplossing zijn met een langere levensduur en lagere energiekosten in vergelijking met traditionele verlichtingstechnologieën.
 7. Onderhoudsgemak: Eenmaal geïnstalleerd, vereisen inbouwarmaturen doorgaans minder onderhoud dan hangende of wandgemonteerde armaturen, omdat ze minder blootgesteld zijn aan stof, vuil of beschadigingen.

Al met al zijn inbouwarmaturen met lineaire vormgeving een veelzijdige en praktische keuze voor verschillende toepassingen, en hun populariteit is te danken aan de combinatie van esthetiek, functionaliteit en energie-efficiëntie die ze bieden. Het is echter altijd belangrijk om rekening te houden met de specifieke verlichtingsbehoeften van de ruimte en de juiste armaturen te kiezen die daaraan voldoen.

Welke kleurtemperatuur heb ik nodig?

De juiste kleurtemperatuur voor verlichting hangt af van het beoogde gebruik en de sfeer die je wilt creëren in de betreffende ruimte. Kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin (K) en bepaalt de tint van het licht dat een lamp uitstraalt. Over het algemeen kun je de volgende richtlijnen gebruiken voor verschillende toepassingen:

 1. Warm wit (2700K – 3000K): Deze kleurtemperatuur komt overeen met het traditionele gloeilamplicht en creëert een gezellige, ontspannen en intieme sfeer. Het is ideaal voor woonkamers, slaapkamers en andere ruimtes waar comfort en gezelligheid belangrijk zijn.
 2. Neutraal wit (3500K – 4000K): Deze kleurtemperatuur geeft een helder, neutraal wit licht dat geschikt is voor algemene verlichting in kantoren, keukens en werkruimtes. Het biedt een goede balans tussen functioneel en comfortabel licht.
 3. Koel wit (5000K – 6500K): Deze kleurtemperatuur heeft een blauwachtig wit licht dat een heldere en energieke sfeer creëert. Het wordt vaak gebruikt in commerciële ruimtes, magazijnen of buitengebieden waar goed zicht en alertheid nodig zijn.

Voor specifieke toepassingen is het ook essentieel om rekening te houden met het type activiteit dat in de ruimte plaatsvindt. Bijvoorbeeld:

 • Lezen en precisiewerk: Voor lees- of werkplekken is een neutraal wit licht meestal geschikt, omdat het zorgt voor goed zicht en minder oogvermoeidheid.
 • Ontspanning en sfeer: Voor slaapkamers, woonkamers en eetkamers is warm wit licht meer geschikt, omdat het een ontspannen en gezellige sfeer bevordert.
 • Productpresentatie: In winkels of showrooms kan een koeler wit licht de producten er helderder en aantrekkelijker laten uitzien.

Het is ook mogelijk om te spelen met verschillende kleurtemperaturen in verschillende delen van een ruimte, afhankelijk van de gewenste ambiance en functionaliteit. Bij het kiezen van de kleurtemperatuur is het altijd een goed idee om een aantal lichtbronnen te testen in de betreffende ruimte om te zien welke tint het beste bij je behoeften past.

Het hele assortiment van LED2 vind je hier: https://www.whyled.nl/product-category/led2/
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op: https://www.facebook.com/WhyLedBV  
Wattage

Lichtopbrengst

Lumen Watt Verhouding (Lm/W)

CRI

Gradenbundel

UGR

Levensduur

Garantie

Scroll naar boven